A Transztánc: önismereti út, lehetőség

A Transztánc Rituáléban bekötött szemmel, a ritmusok változásához kapcsolódva a test önkéntelen mozdulatai felerősíthetik azokat az eltemetett érzéseket, gátakat, amelyeket magunkkal hordozunk. Érzékszerveink üzeneteit megélve, tisztábban láthatjuk a magunkban hordozott válaszokat. Egy más tudatállapot segít talán picit másképp kapcsolódni. Szembesülni.

Felnőtt fejjel ezek legtöbbször beleolvadnak hétköznapokba. Talán jobban felismerhető, amikor észrevesszük milyen közelíteni az elalvás felé. Vagy amikor imádkozom, meditálok. Nem hétköznapi tudatállapotok. Mégis létünknek fontos helyzetei lehetnek ezek, ha időt hagyunk neki, észrevesszük.
Fogantatásunktól kezdve tanuljuk milyen a minket körülvevő helyzethez kapcsolódni. Ezeknek a kapcsolódásoknak mindig megvan a maga egyéni ritmusa. Gyors, lassú, ismerős, váratlan vagy épp észrevétlen.

Anyánk méhében saját szívünk ritmusa anyánk szívéhez igazodik. A születés során a szülőcsatorna ritmikus mozgásához igazodva születünk meg. Születésünk után a levegő ki és beáramlásának élménye csatlakozik mindehhez. Nincs gondolat, nincs érzés, az érzékszerveink biztos támasztéka adja tiszta kapcsolataink alapját. Észrevételen.

Ahogy növekszünk, lassan megtanuljuk, hogy azt lássuk, amit gondolunk, érzünk és elfeledjük, hogyan tudjuk azt gondolni, amit látunk. A látás válik legfőbb érzékszervünkké és megszokott reakcióink kialakítják testtartásunk. Mindaz, amit érzékelünk, átalakul tapasztalaink szűrőjén át.
Sokszor nagyon nehéz visszatérni érzékszerveink alapjaihoz. Főleg, amikor életünk során nehezen megélhető élményeink alapvetően változtatták meg viszonyunkat a külvilággal.

Ebből a tudatállapotból repít ki minket a Transztánc Rituálé. Időt hagy, hogy észrevegyük. Önmagunkat.

Frank Natale 30 éve átemelte a természetközeli népek tudását a ma emberének világába, hogy legyen egy olyan alkalom, amikor nem a fej, a gondolatok irányítanak, hanem a résztvevők megélhetik, észrevehetik lényük egészének üzenetét, egy, a hétköznapitól eltérő tudatállapotban tapasztalva.

A Transztánc egy intenzív önismereti élmény, amely tovább mélyíthető egyéni terápiában.

Mi is az a Transztánc : bővebben

Itt feliratkozhatsz a Transztánc alkalmakról szóló hírlevélre

* kötelező megadni