Mi is az a transztánc


A sötétben egyedül vagy, de mégis egy minden élőlénnyel. Felhangzanak a dobok, az ima hangjai. Meghallod a szellemek távoli hangját, a dobok lüktetése elfeledteti veled elméd zakatolását, testedet a ritmus mozgásba lendíti, hogy lelked szabadon, ismeretlen tájakra repüljön.


A rituális transz-utazások évezredek óta fontos részét alkotják a sámánisztikus és keleti tánckultúráknak. Olyan belső utazások ezek, amelyek tágítják a tér és az idő hétköznapi érzékelését. Ezzel lépésről lépésre feltárulhatnak személyiségünk rétegei, az ősök hatása vagy akár kapcsolatunk az univerzummal.

A TranszTánc rituáléval az ősi szertartások ereje válik a ma embere számára hozzáférhetővé. Egyesíti a gyógyító hangokat, dinamikus ütős ritmusokat, légzési technikákat, melyek együttesen segítenek meghívni egy megváltozott tudatállapotot, amelyből kialakulhat a spirituális ébredés, mentális tisztánlátás, az érzelmi egyensúly vagy akár a testi egészség.

Frank Natale a TranszTánc megalkotója az ősi tudást a ma embere számára tette elérhetővé, megértve az animisztikus/sámáni kultúrák örökét és tudatossá téve azt a hetvenes évektől kezdve saját kisérletei eredménye révén. Magyarországon Fekete Erika és Mondok Árpád Frank egyik első tanítványától Wilbert Alix-tól tanulva ad lehetőséget bárkinek több mint 10 éve, hogy a sötétben változva a TranszTánc segítségével a fényben újra nőni tudjon.

A TranszTánc középpontjában a gyógyulás és a szellemhez fűződő kapcsolatunk áll. A sötétség közösségében táncolva egy megváltozott tudatállapotba kerülve, szembesülhetünk a hétköznapokban megoldhatatlannak tűnő problémáink gyökerével. Kapcsolatba lépve felsőbb énünkkel problémáink átértéklődhetnek feloldódhatnak.

Itt feliratkozhatsz a Transztánc alkalmakról szóló hírlevélre

* kötelező megadni