20. Pszinapszis műhely

Amikor eltűnnek a megszokott keretek, szóhoz juthatnak végre addig alárendelt részeink. Legtöbben a gondolkodásnak rendelik alá működésüket, főleg testüket, érzelmeiket. Egy biztonságos vészhelyzetben szembesülhetünk igazán, önmagunkkal. Nem akinek gondoljuk magunkat vagy szeretnénk lenni, hanem akik épp vagyunk. Gestalt-terapeutaként tudatosodott igazán bennem, hogy a változás ebből a helyzetből indulhat el.

A transztáncban megszűnik a tér biztonságos érzékelésének képessége, és a látás, mint legfontosabb érzékszervünk elveszti dominanciáját. Egyénileg változó időre még az agy is feladja megszokott irányító funkcióját, és lehetővé válik, hogy a megszokott működés helyett közelebb kerüljünk teljes önmagunk megéléséhez. Megváltozik a kapcsolódás: a TranszTánc ban a közel teljes izoláció az alapja a megélésnek.

A gyökerei, a rituális transz-utazások évezredek óta fontos részét alkotják a törzsi kultúráknak. Újszerű megközelítésében egyesítjük ezeknek az ősi szertartásoknak gazdagságát néhány hatékony modern módszerrel.

A TranszTánc élményében nem a fejünk, hanem önmagunk egésze, és a hangok keltette érzésekre reagáló testünk vezet az úton, az igazi kapcsolat felé.

Mondok Árpád
http://www.pszinapszis.hu/20/?q=hu/node/1795

Itt feliratkozhatsz a Transztánc alkalmakról szóló hírlevélre

* kötelező megadni