Mondok Árpád 
Gestalt-terapeutaként egyéni és csoport terápiát ad felnőtteknek az Anahata központban, időnként a vízben a Watsu közelségével vagy épp a sötétben a Transztánc elkülönültségében. Önismereti és terápiás csoportokat tart mint például a TPW.  

Világképe transzperszonális (ha úgy tetszik, zen vagy sámáni), terápiás munkájának a Gestalt szemlélet az egyik alapja. 

Számomra a beavatási, átkelési rituálék tapasztalatainak beépítése a hétköznapi tudatállapotok világába, teszi teljessé az utat, amiben az önismeret, a Gestalt szemlélet segít meghozni a döntéseket.

Sokféle valóság létezik egyszerre. Kapcsolataink és önmagunk jelzéseinek tudatosabb megélése, segít azt megtalálni, amelyben harmónikusabban létezhetünk. 
Belső utam 30éve indult a zen buddhizmus megismerésével, testem és lelkem edzésén keresztül, harcművészeti tréningem részeként. Hamar megtapasztaltam, hogy egyensúlyt az életemben, csak a test, érzelmek, lélek és a kapcsolatok tudatosításán keresztül érhetem el, az igazi harc nem kívül van. Az önismeret gyakorlása egész életen át tart. Sokat segít ebben párom Vernyik Ilona és két fiúnk Áron és Máté.
 
Tanulmányaim során Ted Verhammen holland transzperszonális terapeutánál tanultam rajzelemzést, majd 2008ban Wilbert Alix amerikai pszichológusnál képződtem, mint transztánc facilitátor. 2014-re váltam EAGT és EAP (ECP) akkreditált Gestalt-terapeutává a Norvég Gestalt Intézet (NGI) 4 éves képzésében. Jelenleg mesterképzésre járok a GestaltCenter/Metropolitain University of London-ban.

Saját terápiás utamon a megváltozott tudaállapotok sokféle formája (tánc, meditáció, imagináció, regresszió), a gondolatok és a szavakon túli tudatosság megismerése, a transzperszonális és Gestalt terápia adta a legnagyobb támogatást.


Számomra a személyes tapasztalás és annak tudatosítása, megfelelő szándékkal és formában, a legtáplálóbb. Amikor találkozunk, együtt utazunk, tapasztalhatunk, hol és hogyan jó, még akkor is ha ez együtt jár az ismeretlen felfedezésével. Két évtized alatt sokféle formában és emberrel dolgoztam együtt és régóta megérett bennem a meggyőződés, hogy a leggyümölcsözőbb kapcsolódás, amikor képesek vagyunk közös utat és célt találni. Együtt és a sajátunkat. Ez a felfedezés megváltoztatta az életem és segített Gestalt terapeutává válni. 

Önkéntes munkám részeként éveken át voltam a Magyar Transzperszonális Egyesület elnöke. Jelenleg a Magyar Gestalt Egyesület elnökségi tagja és a Perinatus Alapítvány felügyelő bizottságának tagja vagyok, amelynek célja a születési minták és az ebből eredő tapasztalások széleskörű elterjesztése.

Itt feliratkozhatsz a Transztánc alkalmakról szóló hírlevélre

* kötelező megadni